PRODUCĂTORUL DE CARNE DE PASĂRE SAM MILLS FEED DIN SATU MARE ŞI-A MAJORAT AFACERILE CU 8% ÎN 2019, AJUNGÂND LA 116 MIL. LEI

0
227

Sam Mills Feed, companie care deţine mai multe fer­me de creştere a puilor, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 116,5 mil. lei (24,5 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. 

Antreprenorul Ioan Arcadie Bercean, care a dezvoltat gru­pul din industria alimentară Sam Mills din Satu Mare, a creat o structură de tip holding sub care a reunit mai multe com­panii din cadrul grupului: Sam Mills Business Invest­ment Holding SRL. Holdingul deţine părţi sociale la Sam Mills Europe, Man Ro, Sam Mills Feed, Incubaţia AVE, Sam Trade şi Sam Cargo.

În luna februarie a anului 2020, Consiliul Concurenţei a anun­ţat că analizează tranzac­ţia prin care grupul danez Givesco, un grup cu afaceri în sectorul de panificaţie, textile şi componente auto, ar prelua controlul Sam Mills Business Investment Holding. În 2018 Givesco, a preluat 50% din păr­ţile sociale ale Sam Mills Business Investment Holding din Satu Mare.

Sam Mills a luat naştere în 1994 la Satu Mare, iar ulte­rior a devenit lider al pieţei de morărit porumb pe piaţa lo­ca­lă, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Pe lângă pro­du­sele de morărit şi panificaţie (mălai, paste, biscuiţi, ce­reale pentru micul dejun), Sam Mills are în portofoliu apă mine­rală (Smarald, AquaVia), produse din carne (Ave, De-ale Gurii şi Moşia Veche), cafea (distribuie brandul Doncafé), nutreţuri, ulei de porumb sau sosuri. Produsele sunt comercializate în Metro, Selgros, Cora, Auchan, Mega Image sau Unicarm.

Lasă un răspuns