Protest masiv al operatorilor din turism organizat pe 1 mai.

0
348

Industria turismului este printre cele mai afectate industii de criza cauzată de pandenia de coronavirus. Operatorii din România spun că nicio măsură legislativă nu vine în sprijinul lor şi că, din acest motiv, pregătesc un protest masiv în mediul online.

După două luni, de când România se confruntă cu pandemia de COVID-19, operatorii din turism au ales să protesteze exact pe 1 Mai, ziua în care, tradiţional, românii alegeau să plece în minivacanţe la mare sau la munte. Ideea unui protest a plecat de la o discuţie purtată pe un grup al operatorilor din turism, unde sunt peste 6.000 de lucrători în domeniu înscrişi. „Vrem să promovăm protestul către toate persoanele care lucrează în turism, plus turişti. Problemele turismului nu sunt doar problemele celor care lucrează în turism, ci şi problemele turiştilor care îşi doresc să meargă în vacanţe”, spune Dana Rentea, directorul agenţiei de turism Simbotour din Satu Mare, unul dintre organizatorii protestului. Protestul online se va desfăşura vineri, 1 mai, începând cu ora 10.00.

„Am creat un eveniment pe Facebook şi erau deja peste 300 de participanţi, după o oră şi jumătate (pe grupul nostru), şi zeci de persoane pe evenimentul public. Am pregătit o fotografie sugestivă pe care o vom posta toţi mâine şi ne dorim să devină virală. Vom pregăti şi un filmuleţ cu mesaje pentru guvernanţi şi turişti. De la turişti aşteptăm încredere şi răbdare, de la guvernanţi aşteptăm reglementări”, adaugă Dana Rentea.

Salvaţi Turismul

Lasă un răspuns