Raliul Dakar: Mani Gyenes și-a atins obiectivul – podiumul la Malle Moto și clasarea în primii 30

0
73

Motociclistul român a încheiat cu bine încă o aventură la cel mai cunoscut mare raid motorizat din lume, organizat în Arabia Saudită.

Pilotul din Satu Mare a câștigat etapa a 12-a la Malle Moto – concurs rezervat celor fără asistență tehnică, și astfel a încheiat pe locul al 2-lea la general la această clasă, în care și-a reparat singur motocicleta KTM pe parcursul raliului.

Ultima etapă s-a desfășurat între Yambu și Jeddah și a măsurat 447 kilometri, iar Emanuel Gyenes a câștigat-o la Original by Motul Malle Moto și a încheiat-o pe 22 la Moto General.

În ierarhia mare, el s-a clasat la final pe locul al 23-lea, îndeplinindu-și obiectivul său de a intra în primii 30.

Gyenes câștigase anul trecut categoria Malle Moto, iar acum a fost întrecut de lituanianul Arunas Gelazninkas, mai ales din cauza unor defecțiuni tehnice în etapa a 6-a.

Mani Gyenes a concurat pentru a 11-a oară la Dakar Rally, trecând în categoria „Legende Dakar Rally”, unde sunt primiți sportivii cu cel puțin 10 participări.

Sunt foarte fericit că am ajuns din nou aici. A fost un Dakar foarte dur anul acesta”, a spus el la festivitatea de premiere, aclamat de români care au urmărit cursa în Arabia Saudită.

La clasa Moto, Dakar Rally a fost câștigat de argentinianului Kevin Benavides, de la Honda.

Categoria auto a fost dominată și cucerită de veteranul Stephane Peterhansel, de la X-Raid Mini JCW Team, la mare luptă cu Șeicul din Qatar Nasser Al-Attiyah, care l-a urmat la doar 14 minute.

La categoria camioane s-a impus, ca de obicei, un echipaj din Rusia:

condus de Dmitry Sotnikov, pe un Kamaz Master.

Lasă un răspuns