România suspendă zborurile spre și dinspre Marea Britanie. Sătmărenii care vin din Regatul Unit intră în carantină

0
259

România a decis duminică seara să suspende zborurile spre și dinspre Marea Britanie, pe o perioadă de 14 zile, după ce mai multe țări europene au făcut deja acest lucru. Măsura intră în vigoare din data de 21 decembrie, de la ora 19.00.

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20.12.2020,Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord” a transmis duminică CNSU.

Hotărârea poate fi consultată AICI.

Măsura vine în contextul în care autorităţile de la Londra au anunţat că a fost descoperită o tulpină nouă a coronavirusului, care este cu 70% mai contagioasă.

Vestea a alertat guvernele din Europa care au hotărât, rând pe rând, să suspende deplasările în Marea Britanie. Prima țară a fost Olanda, urmată de Belgia.

„Din păcate noua tulpină este în afara controlului. Trebuie să reluăm controlul şi singurul mod de a-l face este de a restricţiona contactele sociale. Va fi greu să o ţinem sub control până când nu va fi implementat un vaccin”, a declarat duminică ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock postului Sky News.

Lasă un răspuns