Sfinţire în Parohia Iojib, Protopopiatul Satu Mare

0
129

Biserica din Parohia Iojib, Protopopiatul Satu Mare, a fost târnosită, duminică, 9 august, de către Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, care a săvârşit apoi Sfânta Liturghie. 

Slujba a fost oficiată în curtea bisericii, iar ​răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Theologos”, dirijat de arhid. Adrian Dobreanu. Biserica a primit, cu această ocazie, pe lângă hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, şi un hram nou, cel al Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a rostit un cuvânt de învăţătură în care a subliniat contribuţia creştinismului la progresul umanităţii, precum şi faptul că oamenii nu pot trăi fără Dumnezeu: „Dumnezeu este viaţa vieţii noastre. Iată de ce credem în minune, credem în miracol. Nu suntem despărţiţi de Dumnezeu şi nu-L putem abandona pe Hristos. Nu putem rămâne lipsiţi de apărare. Dacă ne despărţim de Hristos, rămânem lipsiţi de apărare. Trebuie să credem în Dumnezeu. Ne va duce la liman”.

Pentru lucrările efectuate la biserică, parohul Emil Satmari a fost hirotesit stavrofor. Consiliul parohial a fost distins cu Medalia omagială „Justinian Arhiepis­copul”, viceprimarul Torok Marian a primit Medalia omagială „Justinian Arhiepiscopul”, iar comitetul de femei şi binefăcători au primit diplome de vrednicie.

Biserica din Iojib a fost zidită între anii 1880 şi 1886, iar din anul 2000, de când este paroh Emil Satmari, aceasta a intrat într-un proces de reabilitare integrală.

Lasă un răspuns