Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, centru de testare pentru coronavirus

0
140

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a devenit, în mod oficial, centru de testare pentru coronavirus, primele teste urmând să fie efectuate în această săptămână, conform unei informări a Consiliului Judeţean (CJ).

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a devenit, oficial, centru de testare pentru coronavirus. Ministerul Sănătăţii a publicat în Monitorul Oficial următoarele: Spitalul Judeţean Satu Mare s-a alăturat centrelor de testare din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Timişoara. Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, a declarat că, odată cu acest pas, Spitalul Judeţean Satu Mare a devenit parte a Programului Naţional de Sănătate, astfel va putea beneficia şi de ajutor financiar.

Aparatura necesară pentru depistarea COVID-19 a primit deja, pe lângă regulamentul ministerial, şi aprobarea Direcţiei de Sănătate Publică, ceea ce certifică competenţa laboratorului pentru efectuarea testelor COVID-19”, se arată, marţi, într-o postare pe pagina de Facebook a Consiliului Judetean Satu Mare.

Lasă un răspuns