SURPRIZĂ! Oradea va avea din nou curse aeriene externe. Ryanair va zbura spre Italia, Germania şi Anglia

0
227

Compania aeriană Ryanair a făcut, marţi, un anunţ important pentru orădeni: va opera din nou curse externe de pe Aeroportul Internaţional Oradea spre şi dinspre Italia, Germania şi Anglia. 

4 rute, 3 ţări

“Ryanair, compania aeriană numărul 1 din Europa, anunţă astăzi că se întoarce, odată cu programul de iarnă 2020, la Oradea, lansând 4 rute spre Londra Stansted, Milan Bergamo, Bologna şi Dusseldorf Weeze – toate operate de două ori pe săptămână – începând din decembrie 2020, ca parte a programului Ryanair din România Iarnă 2020 – Vară 2021″, a anunţat, marţi, compania pe site-ul oficial.

“Suntem încântaţi să reluăm zborurile noastre în Oradea cu patru rute spre Londra Stansted, Milano-Bergamo, Bologna şi Dusseldorf Weeze, începând din decembrie 2020, operând de două ori pe săptămână. Pentru a sărbători această lansare, punem în vânzare locuri cu preţ redus, începând de la 14,99 euro, pentru călătorii până în ianuarie 2021, care vor putea fi rezervate până joi, 1 octombrie, la miezul nopţii. Cum aceste locuri cu preţuri mici vor fi luate rapid, clienţii ar trebui să intre pe site-ul www.ryanair.com pentru a nu le rata”, a transmis Jason McGuinness, directorul comercial al companiei Ryanair. 

De asemenea, pe site-ul oficial, compania irlandeză anunță că “clienţii români şi turiştii pot de acum să-şi rezerve o călătorie până în octombrie 2021, zburând la preţuri mici şi respectând un nou set de măsuri pentru protejarea sănătăţii stabilite de Ryanair pentru a-şi proteja clienţii şi echipajele”. 

Totodată, reprezentanţii Ryanair subliniază că Aeroportul Internaţional Oradea este cel de-al patrulea din România pe care operează şi că, prin aceste zboruri, „va conecta Oradea cu unele dintre cele mai mari hub-uri aeriene ale Ryanair din Europa, promovând conectivitate, turism şi locuri de muncă într-o perioadă în care aceste regiuni au cea mai mare nevoie de ele”. 

Primăria Oradea oferă 800.000 de euro

Operarea zborurilor Ryanair este susţinută de Primăria Oradea, care, în urma unei proceduri de selecţie, a decis să acorde companiei irlandeze suma de 800.000 de euro.

Amintim că, la jumătatea lunii august, consilierii locali orădeni au aprobat o schemă locală de ajutor de stat în valoare de 1 milion de euro pentru atragerea pe Aeroportul Oradea a unuia sau mai multor operatori care să crească conectivitatea aeriană a zonei. În acest sens, reprezentanţii aerogării au organizat o procedură de selecţie, termenul limită de depunere a solicitărilor fiind 17 septembrie. 

Conform procedurii, în alegerea companiei câştigătoare, Primăria Oradea şi Aeroportul au ţinut cont de numărul de destinaţii propuse pentru a fi operate, numărul de zboruri şi de destinaţii pe săptămână şi numărul de pasageri care va fi generat în termen de un an. Conform aceloraşi proceduri, nu se pot acorda mai mult de 800.000 de euro pentru un operator. Banii sunt acoperiţi din fondul de rezervă al bugetului local şi se va acorda direct beneficiarilor.

De asemenea, municipalitatea urmează să suplimenteze bugetului Asociaţiei Pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR) cu 1.420.000 lei, bani care vor fi folosiţi pentru “susţinerea campaniilor de promovare pentru destinaţiile operate de Ryanair”, potrivit unui proiect de HCL publicat pe site-ul oficial al Primăriei Oradea. 

Oradea a rămas fără conexiuni aeriene externe de linie din toamna anului 2018, după ce tot Ryanair a renunţat, treptat, la operarea celor 5 destinaţii: Milano – Bergamo, Memmingen, Barcelona – Girona, Dusseldorf Weeze şi Londra Stansted. 

Lasă un răspuns