Tâlhar italian din Abruzzo, condamnat la 8 ani, prins la Satu Mare. Va fi extrădat

0
153

Trebuia să execute o pedeapsă de aproape 8 ani de închisoare, dar a fugit în România, unde lucra ca instalator. Un italian din San Salvo, provincia Chieti, Abruzzo, credea că va scăpa de pedeapsă. Dar zilele trecute a fost arestat și va fi extrădat, pentru a-și ispăși pedeapsa.

El a fost condamnat definitiv pentru tâlhărie agravată, deținere de arme și tăinuire, infracțiuni comise la San Salvo între 2007 și 2011.

Dar Gianluca Tiberio, născut în 1983, din San Salvo, era plecat din Italia din 2016: se stabilise definitiv la Satu Mare, România, unde găsise de lucru ca instalator pentru o companie mică.

Aici, după o investigație atentă, a fost identificat și au fost luate procedurile pentru capturarea lui. Bărbatul a fost arestat luni, 17 februarie, de personalul Serviciului Internațional de Cooperare Polițienească, împreună cu Poliția Română

Carabinierii de la Vasto și San Salvo au cerut și au obținut de la procurorul de la Curtea de Apel L’Aquila emiterea unui mandat european de arestare și, după ce au luat legătura cu personalul Interpol, au colaborat cu poliția română la urmărirea lui Tiberio. Bărbatul a fost reperat, împreună cu soția sa, în Satu Mare, potrivit Chieti Today.

Acum este închis într-un penitenciar românesc, în așteptarea procedurilor de extrădare.

În Italia va executa o pedeapsă de 7 ani și 8 luni de închisoare.

Lasă un răspuns