TESLA VREA SĂ ÎNLOCUIASCĂ ȘTERGĂTOARELE DE PARBRIZ CU LASERE

0
225

„Sistemul de curățare cu impulsuri cu laser” și-ar putea găsi curând într-una dintre mașinile noi ale lui Elon Musk

Tesla a depus un brevet pentru ștergătoarele de parbriz de înaltă tehnologie care curăță parbrizul unei mașini prin arderea murdăriei și a resturilor folosind raze laser.

Producătorul de mașini electrice speră, de asemenea, să utilizeze tehnica de curățare pe panouri solare și plăci de acoperiș construite de filiala sa SolarCity.

Brevetul, recent depus la Oficiul pentru brevete și mărci comerciale din Statele Unite, notează ineficiența ștergătoarelor de parbriz tradiționale, care de obicei nu pot ajunge la fiecare parte a parbrizului. 

De asemenea, susține că procesul de îndepărtare a murdăriei cu apă și săpun are ca rezultat „timp neproductiv” petrecut în timp ce așteptați uscarea paharului.

Sistemul de „curățare cu impulsuri cu laser” ar fi configurat astfel încât să nu deterioreze ochii ocupanților vehiculului sau alte componente care ar putea fi deteriorate de un fascicul de lumină de intensitate mare.

Brevetul continuă să explice modul în care orice suprafață de sticlă a unei mașini ar putea fi curățată folosind laserele, inclusiv camerele și senzorii folosiți pentru conducere autonomă.

“Aparatul de curățare poate fi instalat ca dispozitiv modular într-un vehicul și poate fi instalat ca dispozitiv modular într-un vehicul și poate oferi un mijloc fără contact pentru curățarea diferitelor articole din sticlă, de exemplu parbrize, lentile pentru camerele din vehicul, ferestre laterale, oglinzi retrovizoare și altele asemenea ”, se arată în brevet.

Brevetul Tesla pentru lasere cu capotă (USPTO)

Tesla are o istorie a pionierilor noilor tehnologii de vehicule, în special prin dezvoltarea automobilelor electrice și prin implementarea de capabilități avansate de autovehicule.

Compania este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că toate patentele sale sunt open source, ceea ce înseamnă că aparatele de curățare cu parbriz cu laser ar putea să-și găsească drumul pe piața de masă printr-un alt producător.

CEO Elon Musk afirmă constant că una dintre motivațiile sale principale cu Tesla este de a aduce vehiculele durabile, fără combustibil fosil, în mainstream, în efortul de a combate schimbările climatice.

 (Tesla)

Pentru a contribui la realizarea acestui lucru, domnul Musk a eliberat toate patentele Tesla în 2014, pentru ca oricine să folosească tehnologia firmei „cu bună credință” – similar modului în care Volvo a eliberat brevetul în centura de siguranță în trei puncte, în 1959, pentru a îmbunătăți siguranța pasagerilor.

„Prea des în aceste zile [brevetele] servesc doar pentru a înăbuși progresul, a îngreuna pozițiile corporațiilor gigant și a le îmbogăți pe cele din profesia de avocatură, mai degrabă decât a inventatorilor reali”, a spus domnul Musk într-o postare pe blog .

„Tesla a fost creată pentru a accelera apariția transportului durabil. Dacă ștergem o cale către crearea de vehicule electrice convingătoare, dar atunci așezăm mine de proprietate intelectuală în spatele nostru pentru a-i inhiba pe ceilalți, acționăm într-o manieră contrară acestui obiectiv. ”

Lasă un răspuns