Wednesday, January 26, 2022
Google search engine
HomeWeb 3CryptomonedeTop 5 greșeli de investiții în criptomonede pe care le-am făcut cu...

Top 5 greșeli de investiții în criptomonede pe care le-am făcut cu toții

Cei mai mulți dintre noi am greșit ici și colo când vine vorba de investiții în criptomonede și cine ne poate învinovăți? Ne aflăm pe un teritoriu nou, nereglementat, fără precedent real de urmat. 

Cu toate acestea, dacă doriți să vă îmbogățiți rapid, să jucați cu bani pe care nu vă puteți permite să-i pierdeți sau să cumpărați criptomonede cu capul fierbinte, vă pregătiți pentru o cădere. Așadar, înainte de a vă decide asupra următoarei monede pe care să o adăugați în portofoliu, asigurați-vă că evitați aceste cinci greșeli de investiții în criptomonede.

  1. A cedat în fața FUD

Chiar și pentru un investitor experimentat, este greu să fii rezistent la FUD. Având în vedere că piețele cripto sunt atât de sensibile la speculații, un zvon despre o interdicție de cripto-anunțuri, amenințarea ca SEC să numească Ethereum un titlu de valoare sau un economist respectabil care etichetează bitcoinul drept balon poate schimba averea cuiva peste noapte.

FUD este periculos și vă poate face să pierdeți bani ca o gaură într-o barcă, deoarece vă vindeți depozitul în pierdere, cumpărați monede noi la un preț umflat și plătiți comisioane pentru fiecare tranzacție.

Desigur, lucrurile pot merge în orice direcție, dar dacă obiceiurile dvs. de tranzacționare sunt de tip reacționar, veți continua să vindeți și să cumpărați în pierdere, în timp ce plătiți suplimentar pentru Coinbase. FUD provoacă supratrading. Așadar, nu vă declanșați și nu uitați să faceți HODL în vremuri incerte.

  1. Victima în cădere a FOMO
FOMO

FOMO este un alt ucigaș, ca cel care a prins pisica. FOMO te determină să te arunci în val, indiferent de preț. Ceea ce duce la cumpărături la un nivel record, la obținerea mai puțin pentru banii tăi și la dorința de a dispărea într-o gaură pe măsură ce prețurile scad.

Nu lăsați FOMO să vă împingă să faceți greșeli costisitoare. Aruncă o privire la criptomoneda pe care o cumperi și la traiectoria acesteia. Analizează ce probleme are și pe care le rezolvă. Cel mai important, respirați adânc și verificați-vă înainte de a intra la un ATH.

  1. Crezând în hype

Când ești nou pe piața de investiții (și să recunoaștem, mulți dintre noi sunt), este ușor să te lași influențat de hype. Fie că este vorba despre o schemă de pompare și descărcare care servește la umflarea prețului unei criptomonede și pentru a o face să pară promițătoare, șiling pe ICO-uri sau pur și simplu crezând zvonuri.

Cumpărarea în hype vă poate lăsa mâinile pline de jetoane fără valoare și coada între picioare.

Zvonurile se răspândesc în întreaga comunitate cripto, iar zvonurile sunt rareori adevărate. În cea mai mare parte, acestea servesc la creșterea prețurilor și a speculațiilor.

De fapt, dezvoltatorul principal al Monero (XMR) a scos odată un zvon fals despre Monero, tachinand comunitatea și sugerând că urmează un anunț major.

Anuntul? Că nu a fost niciun anunț. El încerca să le arate investitorilor de ce este important să nu mai creadă în hype.

  1. Investește cu bani pe care nu-ți poți permite să-i pierzi

Dacă investești cu banii de care ai nevoie pentru articole de zi cu zi precum alimente și încălzire, vei lua decizii greșite. Orice investitor experimentat vă va spune să nu investiți niciodată bani pe care nu vă puteți permite să-i pierdeți (uneori cunoscuți ca „ bani speriați ”).

Presiunea psihologică este prea mare atunci când vezi că piețele se zvâcnesc. Când nu vă puteți permite să pierdeți, veți vinde în momentul nepotrivit, înregistrând o pierdere minoră, apoi veți rata când prețurile se revin. Probabil că îți vei da și un ulcer la stomac sau vei ajunge să divorțezi.

  1. Nu vă diversificați portofoliul

Deci, este posibil să aveți deja o rezervă sănătoasă de diverse monede cripto, dar nu doar portofoliul dvs. de criptomonede este important. Spațiul criptomonedei este încă în mare parte nereglementat și incert și, prin urmare, este întotdeauna o idee bună să vă diversificați portofoliul. Așadar, încercați să intrați pe unele active tradiționale, precum și pe cele digitale.

Nimeni nu poate prezice prețurile criptomonedelor cu vreun grad de certitudine (chiar dacă mulți au încercat). Dacă aștepți cu nerăbdare să-l vezi pe McAfee mâncându-și pula la televiziunea națională dacă bitcoinul nu ajunge la 500.000 de dolari, nu ești singurul.

Tweet McAfee

Deci, amintiți-vă că, dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil că este. Cercetează puțin, relaxează-te mult și încearcă să gândești pe termen lung.

Articole Corelate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Populare

Comentarii Recente