Un barbat din judetul Satu Mare a inselat o vanzatoare in comuna Vârșolț din judetul Salaj

0
77

O angajata a unui local de alimentatie publica, din comuna Varsolt,a fost inselata cu suma de 500 de lei, de catre un barbat de 34 de ani, din judetul Satu Mare, prin metoda “smen“. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.

In fapt, la data de 5 decembrie 2019, barbatul a intrat intr-un magazin, de pe raza comunei Varsolt, iar dupa ce a facut cateva cumparaturi a rugat-o pe vanzatoare sa-i schimbe suma de 600 de lei in bancnote de 100 de lei. Aceasta i-a schimbat suma solicitata, insa barbatul i-a inmanat o suma mai mica. Ulterior, cel in cauza a rugat-o sa-i schimbe suma de 600 de lei in bancnote de 50 de lei, oferindu-i din nou o suma mai mica, dupa care a plecat. La scurt timp, femeia si-a data seama de cele intamplate si a sesizat Politia. Verificarile efectuate de politistii din cadrul Postului de Politie Varsolt au dus, luni, 16 martie, la identificarea persoanei banuita de comiterea faptei, iar prejudiciul in valoare de 500 de lei a fost recuperat. In cauza, politistii au intocmit dosar penal pentru infractiunea de inselaciune si continua cercetarile pentru administrarea intregii activitati infractionale.

Pentru a preveni astfel de fapte va informam:

Metoda “smen“ se bazeaza pe inducerea in eroare, pe moment, a victimei. Autorul solicita schimbarea unor bancnote in cupiura mai mica, dupa care se „razgandeste„ si cere banii inapoi, distrage atentia victimei si in acelasi timp subtilizeaza o parte din banii primiti in schimb, restituind doar o mica parte din ei. De asemenea, aceasta metoda functioneaza si la cumparaturi, bazandu-se pe sustragerea banilor oferiti initial.

Lasă un răspuns