Un copil de trei luni din Satu Mare a murit după ce a aspirat lapte. Medicii ajunși la fața locului nu l-au mai putut salva

0
126

Un copil de trei luni a murit în Satu Mare după ce a aspirat lapte, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș.

Micuțul nu a mai putut fi salvat de către medicii care s-au deplasat la fața locului, lucru consemnat într-un comunicat de presă.

Cauzele producerii incidentului au rămas necunoscute momentan, însă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare a intrat pe fir.

Un bebeluş poate să aspire laptele dacă, după ce a mâncat, nu elimină aerul pe care îl înghite. În condiţii de stop cardio-respirator, conţinutul gastric poate fi aspirat şi poate exista suspiciunea că starea i-a fost declanşată de un reflex.

Medicii pediatri părinților ca, imediat după ingestia de lapte, copilul să fie ţinut în poziţie verticală pentru a-l ajuta să elimine aerul pe care îl înghite involuntar în timpul hrănirii şi să fie bătut uşor pe spate, potrivit Agerpres.

Dacă acest aer nu este liminat există riscul ca, atunci când intră în poziţie culcată, copilul să verse, iar dacă este ţinut pe spate, în poziţie culcată, există riscul să aspire laptele în plămâni şi să se sufoce.

Potrivit specialiștilor, copilul poate începe să respire mai greu, se învineţeşte în jurul gurii, existând chiar riscul de deces dacă nu este văzut de cineva care-l poate întoarce într-o altă poziție.

Ieri, la ora 10,50, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş al judeţului Satu Mare au fost solicitaţi să intervină în cazul unui copil (de 3 luni) care a suferit o aspiraţie de lapte, în municipiul Satu Mare.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj cu o ambulanţă SMURD TIM (terapie intensivă mobilă), care au început imediat manevrele de resuscitare. Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de către salvatori, corpul copilului nu a mai reacţionat”, au transmis reprezentanții ISU Satu Mare.

Lasă un răspuns