Un escroc – purtător de cuvînt la PSD

0
138

Primim vestea că o echipă de „grei” din PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu și gureșa Gabriela Firea-alias madam Pandele, s-a deplasat la Satu Mare. 

Scopul comandoului politic? Instaurarea lui Radu Cristescu în funcția de președinte al organizației județene a PSD Satu Mare! Traseistul politic Radu Cristescu ocupă spațiile de media și politice de o bună bucată de vreme, tupeul său băgîndu-i pe mulți în sperieți. Așa se face că portretul acestui impostor s-a tot amînat. Redacția Cotidianul lucrează de luni de zile la definitivarea unui portret al acestui personaj politic dubios, semnificativ pentru mizerabilitatea lumii politice românești. Localnic și bun cunoscător al zonei, de ani buni, Valer Marian strînge date despre acest aventurier politic, amoros și economic ajuns, mai nou, între purtătorii de cuvînt ai PSD.

Cînd ne pregăteam să publicăm rezultatul investigațiilor noastre, am primit vestea „bună”. La Satu Mare, PSD-ul se înnoiește cu escroc mai vechi. În mod normal, nimeni nu-i poate împiedica pe cei din conducere să pună umărul la înscăunarea unui om de aceeași valoare cu dînșii. În același timp, profesia ne obligă să publicăm acest semnal de alarmă. La Satu Mare, PSD-ul încearcă să instaleze un impostor. Drept pentru care, reproducem cîteva extrase din investigația realizată de Valer Marian. Ea va fi publicată în întregime pe Cotidianul. ro, în zilele de luni și marți (12 respectiv 13 aprilie), după ce greii PSD-ului vor fi luat decizia. Pînă atunci, pentru lămurirea comandoului PSD deplasat la Satu Mare, publicăm doar cîteva extrase. (Cornel Nistorescu)

Fragmente din „Un escroc patentat purtător de cuvînt al PSD”, de Valer Marian, în Cotidianul.ro, de luni 12 și marți 13 aprilie

”După alegerile parlamentare si prezidentiale din 2004, a început să se apropie de PDL. La un moment dat, și-a înființat o firmă de consultanță politică și sondaje de opinie, SC Expoll SRL, deși, nu avea studii și expertiză în domeniu, neavand habar nici măcar de agronomie, cu care a realizat sondaje bănoase pentru mai multe organizații județene ale PDL. Pe parcurs, a devenit un apropiat al unor politicieni din PDL, ca Radu Berceanu, Ioan Oltean, Lucian Bode, Andreea Paul Vass și Elena Udrea”

(…)
”Radu Cristescu s-a remarcat ca invitat cvasipermanent și activ, tupeist și arogant, în emisiunile unor posturi private de televiziune, îndeosebi, la B1 TV și România TV, în care a compărut drept emisar al fostului președinte Traian Băsescu și al fostului ministru Elena Udrea, criticând și combătând, cu predilecție, PSD.”

(…)
”Radu Cristescu a fost racolat în PSD, la sfatul unor consilieri din lumea serviciilor secrete, de către rătăcita în politică Viorica Dăncilă, în perioada în care aceasta era premier, președinte și candidat prezidențial al PSD. Dăncilă l-a promovat purtător de cuvânt al PSD la televiziunile naționale și l-a uns, drept răsplată, secretar de stat în Ministerul Energiei, pentru a face bani pentru partid”

(…)
”În prima declaratie de avere înregistrată ca deputat, Cristescu a consemnat că, în anul 2020, a avut venituri de 130 lei (?!), confirmând că a fost un șomer și un întreținut de lux”..

(…)
”După acest scandal, s-a mutat la Iași unde a trăit în concubinaj cu o patroană divorțată a hotelului Unirea, care era mai în vârstă cu 10 ani decat el și cu care are o fiică. La un moment dat, a organizat cu această femeie nuntă mare și cu ștaif la Satu Mare, la restaurantul hotelului Aurora, cu scopul vădit de a face bani, invitând în acest scop șefi de instituții și oamenii de afaceri mai importanți din zonă, dar, și mai mulți reprezentanți ai lumii interlope”

(…)
”A revenit în Sătmar după o vreme și a sedus o credincioasă penticostală, Lidia Feher, soție de polițist, cu doi copii minori, care deținea un restaurant în centrul municipiului Satu Mare, pe care l-a cumparat cu bani primiti de la un unchi din Statele Unite ale Americii și l-a vândut, ulterior, unei bănci cu suma de 400 000 de euro.”

Lasă un răspuns