Unde se produc cele mai multe accidente în judetul Satu Mare ?

0
236

Nu mai puțin de nouă accidente mortale au avut loc în ultimele două luni din 2019 la Satu Mare. Cele mai multe victime au fost pietoni și bicicliști, care se aflau pe partea carosabilă în momenul impactului. Unul dintre cele mai mediatizate a fost accidentul petrecut cu o zi înainte de Ajunului Crăciunului, când un motociclist de 25 de ani și-a pierdut viața. 

Nouă accidente mortale în două luni de zile. Așa arată bilanțul de la finalul anului. Practic, 26,6% din victimele accidentelor mortale din județ au fost înregistrate în lunile noiembrie și decembrie. Pentru primele zece luni din an, Inspectoratul de Poliție Județean anunțat un număr de 22 de morți pe șoselele județului.

Cei mai vulnerabili sunt pietonii și bicicliștii care circulă pe carosabil pe timp de noapte. În mai multe cazuri, șoferii au precizat că pur și simplu nu i-au văzut, în lipsa elementelor reflectorizante. Victimele au murit pe loc în urma impactului.

La Carei, victima unui accident rutier în care au fost implicați doi pietoni a murit la spital.

Două dintre accidentele petrecute în luna noiembrie au avut loc pe porțiunea de drum cuprinsă între Vama, Orașu Nou și Negrești-Oaș.Un alt accident mortal, al zecelea, s-a petrecut aproape de limita de județ, pe dumul ce leagă Orașu Nou de Viile Apei, în județul Maramureș. Victima a fost un tânăr șofer sătmărean.

Cel mai mediatizat accident a fost cel petrecut pe drumul dintre Medieșu Aurit și Românești. Un motocilist de 25 de ani și-a pierdut viața în urma unui impact între două motociclete de tip cross.Potrivit datelor IPJ Satu Mare, un total de 97 de accidente rutiere grave au avut loc în primele zece luni ale anului 2019 pe drumurile din județ. Bilanțul este unul tragic: 22 de persoane și-au pierdut viața. Iar cel mai periculos drum este chiar drumul național 19, tronsonul cuprins între Pișcolt, Carei via Satu Mare spre Huta Certeze. Aici au fost înregistrate, tot în primele zece luni, 33 de accidente rutiere grave.Cercetările efectuate de polițiștii arată că cea mai frecventă cauză a producerii accidentelor este neacordarea de prioritate autovehiculelor. Pe locul doi se află abaterile săvârșite de pietoni. Neadaptarea vitezei la condițiile de drum este a treia cauză care duce la producerea unui accident rutier. Pe locul patru se află conducătorii auto care au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

Lasă un răspuns