Unicul muzeu dedicat automobilismului românesc se află la Satu Mare

0
513

Municipiul Satu Mare se poate mândri cu primul muzeu dedicat automobilismului din România. Muzeul este un vis mai vechi al omului de afaceri sătmărean Beny Kira, care cochetează de o vreme cu frumoasele Dacii, masini ce reînvie un soi de nostalgie în fiecare dintre noi. Potrivit celor declarate de Beny Kira, în prezent sunt expuse nouă Dacii, plus una deasupra intrării în muzeu, dar si două motociclete.

În muzeu sunt expuse mai multe autoturisme din perioada comunist[ si amintim: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia de Miliție, Dacia de Securitate, Oltcit, Lăstun etc. Și pentru ca vremurile de dinainte de 1989 să se facă cât mai mult simțite de către cei care vor trece pragul noului muzeu, sunt expuse și câteva obiecte vechi. Amintim în acest sens un radio vechi, de pe vremea bunicii. Televizorul alb-negru, o mașină de scris, colecții de ziare de pe vremea comunismului, dar și doi manechini îmbrăcați în uniformă de pionieri, cu nelipsitele cravate agățate în gât.

Obiecte vechi de peste un sfert de veac dar poate unul dintre cele mai interesate exponate este, un tablou mare, reprezentându-l pe fostul președinte al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceaușescu.

Cei care doresc să viziteze muzeul o pot face în zilele de sâmbătă între orele 11.00 – 18.00 și duminică între orele 10.00 și 20.00.

Muzeul este situat pe strada Botizului, nr. 43 din municipiul Satu Mare.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul oficial: www.muzeuldacieiromanesti.ro

Lasă un răspuns