Valoarea tichetelor de masă pentru angajații din Satu Mare crește la 20 de lei.

0
240

Legea care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă de la 15,18 lei la 20 de lei a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. Prevederea va intra în vigoare de la 1 aprilie. 

Astfel legea modifică  art. 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei”, prevede actul normativ.

Astfel, valoarea tichetelor de masă era până în prezent la un maxim de 15,18 lei, după promulgarea acestei legi, valoare nominală poate ajunge, după o creştere de aproape 5 lei, la valoare de 20 de lei.

Prevederile legii intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care actul normativ se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Legea nr. 81/2018 care reglementează telemunca arată că angajaţii care lucrează de acasă beneficiază de tichete de masă. Conform Art. 6. din legea citată „telesalariatul beneficiază de toate drepturile recunoscute prin lege, prin regulamentele interne și contractele colective de muncă aplicabile salariaților care au locul de muncă la sediul sau domiciliul angajatorului”.


Lasă un răspuns